Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri

Navodila o postopku nakupa

Ponujamo vam hitre odgovore na pogosto zastavljena vprašanja

1.      Kako opraviti nakup v spletni prodajalni Igrace.eu?

              Veseli smo, da ste se odločili za nakup v naši spletni prodajalni. V ta namen vam dajemo nekaj napotkov, da bo potek nakupa za vas enostavnejši.

a)      Izbor izdelka v spletni prodajalni Igrace.eu

Po pregledu bogate ponudbe najdete zanimiv izdelek, ki bi ga morda želeli kupiti. Izdelek  lahko takoj dodate v nakupovalno košarico s klikom na gumb Dodaj v košarico. Izdelek oz. izdelki, ki ste jih dodali v košarico, se vam bodo prikazali desno zgoraj v spustnem seznamu pri nakupovalni košarici. 

S klikom na sliko izdelka boste prišli do podrobnejšega opisa izdelkov.

b)     Odlaganje izdelka v nakupovalno košarico - DODAJ V KOŠARICO

Ste na podrobnejšem opisu izdelka, sedaj ste ga tudi izbrali in želite ga kupiti.

Pod  ceno izdelka je gumb z napisom DODAJ V KOŠARICO. Kakor hitro kliknete na ta gumb, ste izdelek umestili v vašo nakupovalno košarico.

V kolikor želite nadaljevati z izbiro in nakupom drugih izdelkov, se pomikajte po spletni prodajalni s kliki na druge skupine izdelkov. Ob ponovni odločitvi o nakupu naslednjega izdelka, ponovite zgoraj opisan postopek.

c)     Pregled košarice - MOŽNOST ZA SPREMEMBO KOLIČINE POSAMEZNEGA IZDELKA ALI ODSTRANITEV IZDELKA IZ KOŠARICE

V nakupovalno košarico ste odložili en ali več izbranih izdelkov. V kolikor si želite ogledati, katere izdelke natančno ste izbrali, greste z miško čez gumb Nakupovalna košarica – desno zgoraj.

Izbrali ste izdelke, ki jih želite naročiti. V nakupovalni košarici so ob izdelkih zapisane cene posameznih izdelkov, vrednost poštnine in skupna vrednost nakupa brez DDV, vrednost 22% DDV ter vrednost nakupa, ki vključuje 22% DDV.

d)     Izbor izdelkov ste zaključili - VNOS OSEBNIH PODATKOV KUPCA

Najprej izberite SEM FIZIČNA OSEBA ali SEM PRAVNA OSEBA/PODJETJE.

V spodaj označena polja je potrebno navesti osebne podatke kupca.

V primeru, da imate kodo za popust, le to vpišite v za to predvideno polje: Koda za popust.

V polje Opombe vnesite morebitna navodila ali opombe za to naročilo.

Način plačila

Prosimo, da izberete način plačila:

-         po povzetju,

-         po predračunu,

Dostava

Dodatno: Če želite dodati drugi naslov za dostavo naročenega blaga oziroma spremeniti naslov za dostavo, prosimo kliknite na Naslov za dostavo in vpišite vse potrebne podatke.

Ko boste vnesli vse potrebne podatke, kliknite na PREDOGLED NAROČILA, nato preglejte še enkrat naročilnico in jo potrdite s klikom na gumb ZAKLJUČI NAROČILO.

              PREGLED NAROČILA

             Ponovno preverimo vse podatke, ki smo jih vnesli (osebne podatke, naslov za dostavo, način plačila, naročene izdelke in količine naročenih izdelkov). V kolikor bi želeli popraviti katerega izmed podatkov, kliknite na gumv popravite podatke.  Če želite, lahko naročilu dodate komentar. Če so vsi podatki pravilni,  nakup 

             zaključite s klikom na gumb KUPITE SEDAJ.

             ZAKLJUČEK

            Če je bilo naročilo uspešno oddano, na ekranu zagledamo napis »Naročilo je bilo uspešno oddano«. Na svoj e-naslov boste sedaj sporočilo z vsemi podatki o naročilu.


             Želimo vam prijetno nakupovanje!

e)      Potrdilo o nakupu

Po potrditvi naročila (s klikom na gumb Zaključi naročilo), se vam izpiše vaše naročilo z vašimi kontaktnimi podatki, podatki o izbranem artiklu, cene brez in z 22% DDV, poštnina ter končni znesek plačila. Ko oddate naročilo, avtomatsko iz spletne prodajalne Pikapolonica na vaš e-mail naslov prejmete obvestilo s statusom naročila Oddano– pomeni, da je vaše naročilo bilo uspešno oddano v naš sistem.

Čez celoten postopek obdelave vašega naročila vas bomo obveščali o statusu vašega naročila:

·        oddano (stranka prejme sporočilo na elektronski naslov, da je bilo naročilo oddano in sprejeto v sistem),

·        v pripravi (stranka prejme sporočilo na elektronski naslov, da je naročilo v pripravi – preverjamo ali je artikel na zalogi),

·        ni zaloge (če izdelek ni na zalogi, stranko o tem obvestimo na njen elektronski naslov),

·        dostava (stranka prejme sporočilo na njen elektronski naslov, da je bila pošiljka odposlana),

·        zaključeno (status zaključeno pomeni, da je pošiljka dostavljena in račun plačan, stranka prejme obvestilo z zahvalo o nakupu).

2.       Kako vem, če je izdelek na zalogi in kdaj ga bom prejel?

Če je izdelek na zalogi bodo izdelki dostavljeni najkasneje v 3 delovnih dneh. Kadar izdelka ni na zalogi se bomo po najboljših močeh potrudili pridobiti hitre informacije o dobavljivosti izdelka oz. vas bomo obvestili, da izdelek ni več dobavljiv.

En dan pred dostavo prejmete elektronsko pošto 'Nakup zaključen'. Za dostavo poskrbi GLS, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni.

3.       Kakšen je strošek dostave?

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in je pavšalen za vsa naročila. Višina poštnine je 3,5 eur. Za vsa naročila nad 30 eur je poštnina brezplačna. 

4.       Kaj če me v času dostave ne bo doma?

Če vas v času dostave ni doma, bo kurirGLS-a pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega se boste dogovorili o ponovni dostavi.

5.       Ali lahko dostavo pošiljke naročim v službo?

Če ste izpolnili podatke za dostavo pošiljke na službeni naslov, bo poštni delavec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju. Priporočamoi, da se s pooblaščeno osebo za prevzem  pošiljk v vašem podjetju o tem predhodno dogovorite.

6.       Ali moram ob prevzemu pošiljke plačati provizijo GLS-u ?

Ne.