Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Nastavitev zasebnosti Zapri

Splošni pogoji

V spletni prodajalni Igrace.eu vam ponujamo širok izbor izdelkov za vašega otroka. 

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Igrace.eu določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Rok Toys d.o.o., Kamniška 24, 1235 Radomlje (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne https://igrace.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Lahko si jih shranite v pdf obliki na tej povezavi  https://igrace.eu/media/files/SPLO%C5%A0NI%20POGOJI.pdf


Spletna prodajalna Igrace.eu deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne prodajalne je brezplačna. Kupec lahko izbere in naroči izdelke ter jih uvrsti v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo kupec naročilo odda. Naročilo se obdela in pripravi glede na možnost dobave izdelkov.

Ob naročilu vam na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, pošljemo obvestilo o vašem nakupu. Istočasno pa se vaše naročilo shrani tudi pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.

Cene v spletni prodajalni Igrace.eu

Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih popustov). Ko kupec naročilo v spletni prodajalni potrdi, veljajo cene, objavljene s strani podjetja Rok Toys d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos. V spletni prodajalni so navedene cene kot redne cene izdelkov, cene zelo ugodno, spletne cene ter klub cene. Cene ZELO UGODNO in SPLETNA CENA so v spletni prodajalni primerno označene in veljajo za vse kupce spletne prodajalne Igrace.eu. 

Obvestilo davčne blagajne
 

Slike izdelkov

Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu (barvno, številčno...odstopanje).

Teksti ob izdelkih

Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka.

Odveza odgovornosti in odstop od prodajne pogodbe

Rok toys d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja in v spletni prodajalni. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cene spremenijo tako hitro, da Rok toys d.o.o. v spletni prodajalni ne uspe popraviti podatkov ali pa se kljub ažurnosti nehote lahko zgodi, da je kateri izmed podatkov (cena, karakteristike, zaloga,..) napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Prav tako si podjetje Rok Toys d.o.o. v takšnh primerih pridržuje pravico do odstopa prodajne pogodbe.

 

Varovanje podatkov
 
S spletno prodajalno www.igrace.eu (v nadaljevanju tudi »spletna prodajalna«) upravlja podjetje Rok Toys d.o.o., Kamniška 24, 1235 Radomlje, matična številka: 7056931000, davčna številka: SI79757588, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: ponudnik oz. podjetje oz. upravljavec osebnih podatkov)
Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne prodajalne je:
Rok Toys d.o.o.
Kamniška 24
1235 Radomlje
Tel: 00386 (0) 41 778 702
E-naslov: info@igrace.eu
 
Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno prodajalno www.igrace.eu.
 
Privolitev
Z uporabo spletne prodajalne uporabnik soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.
 
Zbiranje osebnih podatkov
Z nakupovanjem v spletni prodajalni uporabnik dovoljuje, da Rok Toys d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje po Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (v nadaljevanju »GDPR«).
Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varoval v skladu z GDRP, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam (razen zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu in po navodilih podjetja Rok Toys  d.o.o.), ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo.
Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Spletna prodajalna lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne prodajalne in optimizacijo.
 
Vrste uporabnikov:
Registriran uporabnik:
Registriran uporabnik spletne prodajalne pridobi pravico do nakupa v spletni prodajalni.
Registriran uporabnik se v spletno prodajalno prijavi v postopku nakupa. Nov uporabnik se v spletno prodajalno registrira v postopku nakupa.
 
Za registracijo v spletni prodajalni igrace.eu je potrebno navesti naslednje točne in resnične osebne podatke (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj bivanja, e-naslov, številka mobilnega telefona, državo bivanja). Podjetje Rok Toys d.o.o. ne odgovarja za točnost, ažurnost, popolnost in pravilnost osebnih podatkov svojih članov, se pa zavezuje, da bo z njimi ravnala skrbno in v skladu z veljavno zapisano zakonodajo.
 
Neregistriran uporabnik (Hitri nakup brez registracije):
Neregistriran uporabnik spletne prodajalne ima pravico do nakupa v spletni prodajalni.
Neregistriran uporabnik v košarici navede svoje podatke, za potrebe izvedbe nakupa. 
 
Za potrebe izvedbe nakupa je potrebno navesti naslednje točne in resnične podatke: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj bivanja, e-naslov, številka mobilnega telefona in državo bivanja. Podjetje Rok Toys d.o.o. ne odgovarja za točnost, ažurnost, popolnost in pravilnost osebnih podatkov svojih članov, se pa zavezuje, da bo z njimi ravnala skrbno in v skladu z veljavno zapisano zakonodajo.
 
Ponudnik za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
 
Registracija stranke (fizična oseba), 
• ime in priimek,
• naslov 
• poštna številka 
• kraj bivanja
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo
• kontaktna telefonska številka,
• način obveščanja
• status »fizična oseba« (podjetje NE)
• čas in datum registracije,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše v vnosna polja.
 
Registracija stranke (pravna oseba):
• naziv podjetja
• naslov podjetja
• poštna številka
• kraj
• kontaktna oseba
• telefonska številka kontektne osebe
• davčna številka podjetja in podatek o davčni zavezanosti
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo
• status »pravna oseba« (podjetje DA)
• čas in datum registracije,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše v vnosna polja.
 
Ob opravljenem nakupu se beležijo še:
• naslov za dostavo in država dostave
• sprememba podatkov, 
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni prodajalni,
• IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta (v primeru plačila s kreditno kartico ali plačilno kartico),
• arhiv komunikacije,
• podatke o vsebini naročila,
• način plačila, 
• način prevzema,
• datum naročila.
 
Uporaba osebnih podatkov
Ponudnik zbira podatke z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne prodajalne ter nudenje zahtevanih storitev. 
 
Osebne podatke Rok Toys d.o.o. potrebuje za nemoteno izvedbo storitve (nakupa v spletni prodajalni www.igrace.eu), kar vključuje individualno komunikacijo s stranko preko e-naslova in/ali podane telefonske številke (SMS/MMS/Viber sporočil, telefonskih klicev in drugo) ter za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, dostave naročila).
 
Podatke strank hranimo na strežniku 2 letI od zadnjega opravljenega nakupa. Podatke, ki jih je stranka navedla ob naročilu, nato anonimiziramo. Trajno hranimo IP naslov naročila, ki je bilo poravnano s kreditno ali plačilno kartico. 
 
Shranjevanje pogodbe (naročila): Vsa opravljena naročila in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja.  Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov: info@igrace.eu. 
 
V primeru "vdora" v bazo oz. v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za posledice. Vsekakor pa bo podjetje Rok Toys d.o.o. izvedlo vse potrebne in zakonsko predpisane ukrepe.
 
Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje in za opravljanje storitev, ki jih podjetje ponuja. Če uporabnik ne poda podatkov, ki so potrebni za registracijo člana, nakup v spletni prodajalni ni možen.
 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.
 
Uporabnik z osebno privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča ponudnika kot upravljavca osebnih podatkov, da za zgoraj navedene namene posreduje zbrane osebne podatke pogodbenim partnerjem, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo v imenu ponudnika in za njegov račun. Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko in e-naslov). V kolikor kupec izbere način "Plačilo s kartico", sodeluje ponudnik z Bankart d.o.o. glede poteka plačila. Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.
 
Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
 
Izbris osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.
Ponudnik bo osebne podatke uporabnikov hranil samo toliko časa, kot je nujno potrebno glede na veljavno zakonodajo.
 
Končne določbe
 
1. Vsakokrat veljavni Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani https://www.igrace.eu/info/splosni-pogoji.
2. Enako velja za morebitne spremembe in dopolnitve veljavnih Splošnih pogojev poslovanja, nastale zaradi spremenjene poslovne politike ponudnika ali veljavne zakonodaje.

 

 

Podatki podjetja:

Rok Toys d.o.o.

Kamniška 24

1235 Radomlje

Slovenija

Tel.: +386 (0)41 778 702

E-mail: info@igrace.eu